Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Jarig/Concert
Staande ovatie voor Rita Reys

donderdag 17 december 2009, Concertgebouw, Amsterdam

Een minutenlange staande ovatie kreeg Rita Reys (zij wordt vandaag 85!), toen zij donderdagavond neerdaalde van de trappen van het Concertgebouw. The Jazz Orchestra Of The Concertgebouw onder leiding van Henk Meutgeert, Rita Reys en Trijntje Oosterhuis maakten er een waar luisterfeest van.

Afwisselend brachten ze kerstrepertoire, jazzklassiekers en stukken van hedendaagse componisten. In de eerste set zong Reys onder andere 'You Turned The Tables On Me', 'When Sunny Gets Blue' en Cole Porters bekende 'You Do Something To Me'. Oosterhuis bracht, hoe kan het ook anders, onder andere Burt Bacharachs 'Do You Know The Way To San Jose', van haar cd 'The Look Of Love'. Een van de grote verrassingen van de avond was het duet van de zangeressen, 'Alfie', een stuk dat beide opnamen voor hun Bacharach-album.

Na de pauze nam Meutgeert voor de gelegenheid plaats achter de vleugel, en samen met Reys vertolkten ze 'Tea For Two'. Tezamen met het orkest werd het programma vervolgd, met het nooit eerder door Reys gezongen 'Route '66' in uptempo. Daarna werd de zaal in kerststemming gebracht, met Mel Torme's 'The Christmas Song', voor deze avond prachtig gearrangeerd door Meutgeert. Trijntje Oosterhuis bracht een medley met 'Let It Snow' en 'Have Yourself A Merry Little Christmas', en een indrukwekkende vertolking van 'Joy To The World'.

De avond werd afgesloten met 'White Christmas', eerst door de vocalisten in duet gezongen, en daarna samen met het tweeduizendkoppige publiek. In een sneeuwovergoten Amsterdam keerde dat publiek, na een laatste staande ovatie, huiswaarts. En in de artiestenfoyer van het Concertgebouw werd geproost op een in vele opzichten gedenkwaardige decemberavond.

Met dank aan Jurjen Donkers

(Cees van de Ven, 21.12.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.