Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuws
Nieuwe jazztalenten Simin Tander en Joris Posthumus in Young VIPs Tournee


De jazzgroepen SIMIN en het Joris Posthumus Quartet zijn geselecteerd voor de twaalfde editie van de Young VIPs Tournee. Op zaterdag 9 januari geven zij in het Bimhuis in Amsterdam het eerste concert in een reeks van twaalf door heel Nederland.

De Young VIPs Tournee is dé jaarlijkse jazztournee voor buitengewoon Nederlands talent met hoogwaardig eigen repertoire. Toonaangevende jazzpodia presenteren hiermee de nieuwste jazzontwikkelingen van eigen bodem. De Young VIPs Tournee wordt georganiseerd door Muziek Centrum Nederland in samenwerking met de Vereniging van Jazz- en Improvisatiemuziek Podia.

SIMIN: de Duits-Afghaanse leider van het kwartet, Simin Tander, vertelt verhalen zonder woorden, puur met gebruik van haar stem en rijkdom aan klankkleuren. Een nieuw geluid in het Nederlandse jazzlandschap: mysterieus, verrassend, ritmisch afwisselend, zacht en tegelijk krachtig, soms scherp. Met Jeroen van Vliet op piano, Cord Heineking op contrabas en Etienne Nillesen op drums.

Joris Posthumus Quartet: dynamische jazz met een hoog nu-bop energetisch gehalte. Karakteristiek voor de klank van de band is Posthumus' bijtende altsaxofoon die, opgezweept door de hechte ritmesectie, alle hoeken van het improvisatiespectrum verkent. Met naast Posthumus Jeroen van Vliet op piano/Fender Rhodes, Jurriaan Dekker op contrabas en Pascal Vermeer op drums.

Klik hier voor meer informatie.

(Jacques Los, 27.12.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.