Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuws/Actie
Marcus Millers 'Tutu Revisited' in Muziekcentrum Frits Philips


Op 2 december treedt in Eindhoven een baslegende aan. Want ga maar na: bassist/componist/producer Marcus Miller speelde en componeerde op zijn vijftiende al voor grootheden als organist Lonnie Smith en fluitist Bobbi Humphrey. Als studiomuzikant speelde hij op zo'n 400 platen mee, als producer werkte hij met onder anderen Aretha Franklin, Roberta Flack, Luther Vandross en Al Jarreau.

Hij maakte twee jaar deel uit van de Miles Davis-band en schreef, produceerde, arrangeerde en speelde ook op diens 'Tutu'-album, dat in het Muziekcentrum Frits Philips centraal staat. Op dit legendarische album (genoemd naar de Zuid-Afrikaanse aartsbisschop Desmond Tutu) dat in 1986 uitkwam, gebruikte Davis veel elektronica en synthesizers.

'Tutu Revisited' bestaat uit trompettist Christian Scott, saxofonist Alex Han, drummer Ronald Bruner en Frederico Gonzalez Pedro op keyboards. Het concert vindt plaats op woensdag 2 december. De aanvang is 20.15 uur.

Draai om je oren geeft 2 x 2 vrijkaartjes weg aan de eerste twee inzenders die het juiste antwoord weten op de vraag: Wie was de violist op bovengenoemd Miles Davis-album 'Tutu'? Stuur je antwoord aan redactie@draaiomjeoren.com.

(Jacques Los, 25.11.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.