Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuws
Presentatie cd-rom-tijdschrift SEAN


Komend weekend wordt in Amsterdam het cd-rom-tijdschrift SEAN gepresenteerd over de in Zuid-Afrika geboren, maar al decennia in Amsterdam gevestigde saxofonist/multi-instrumentalist/componist/bandleider Sean Bergin. De cd-rom is samengesteld door Kees Stevens en vormgegeven door Jan Brands.

De cd-rom bevat een complete discografie, verlevendigd met afbeeldingen van de meeste hoezen en cd-boekjes. Er staat een uitgebreid interview met de saxofonist (afgenomen door Kees Stevens) op, dat zijn hele muzikale geschiedenis van Zuid-Afrika tot nu toe bevat, en twee kortere interviews over zijn workshops en zijn manier van componeren. Karel Gulickx haalt herinneringen op aan Bergins workshop in het Plushok in Baarle-Nassau, terwijl Jan Luyben aandacht aan zijn band MOB besteedt. Daarnaast zijn er een aantal foto's uit het archief van Sean. In gedrukte vorm zou het gaan om 48 bladzijden.

Het cd-rom-tijdschrift SEAN wordt gepresenteerd via dubbelpresentatie in twee Amsterdamse cafés, waar Sean Bergin regelmatig speelt met zijn trio, bestaande uit bassist Jacco Schoonderwoerd en drummer Victor de Boo: op zondag 29 november in De Engelbewaarder (Kloveniersburgwal 59, aanvang: 16.30 uur) en op zaterdag 5 december in Café Museum (Linnaeusstraat 29, aanvang: 15.30 uur). Beide presentaties zullen worden opgeluisterd met een optreden van het Sean Bergin Trio.

De cd-rom kan worden besteld door een mailtje te sturen naar
keesstevens@kpnplanet.nl en € 7,50 (inclusief verzendkosten) over te maken op girorekening 4202622 t.n.v. C.L.H. Stevens Inz Pro Amsterdam.

(Maarten van de Ven, 27.11.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.