Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Concert
Dave Douglas bewijst eer aan Misha Mengelberg en neemt Sarah Palin te grazen

Dave Douglas Quintet, donderdag 29 oktober 2009, Bimhuis, Amsterdam

"Zoals Dave Douglas componeert, zo improviseert hij ook: beweeglijk, onvoorspelbaar, volstrekt natuurlijk, altijd inventief. Hoe moeilijk zijn werk ook te etiketteren is, je bent je er voortdurend van bewust dat zijn composities en zijn improvisaties geworteld zijn in een rijke jazztraditie, die eigenlijk nog verder gaat dan de inspiratiebronnen die hij zelf wel eens genoemd heeft. (...) Het was zo'n avond die iedereen weer veel vertrouwen in de toekomst van de jazz bezorgde."

In zijn eerste bijdrage geeft onze nieuwe recensent Peter Smids een oog- en oorgetuigenverslag van het concert dat het Dave Douglas Quintet op 29 oktober jongstleden gaf in het Bimhuis.

Klik hier voor zijn uitgebreide concertverslag. En klik hier voor een fotoverslag van dit concert door Maarten Jan Rieder.

Concert beluisteren?
Aanstaande vrijdag, 13 november, kun je vanaf 22.00 uur in een uitzending van VPROJazzLive op Radio 6 dit concert in zijn geheel beluisteren. Klik hier. Op deze pagina kun je het concert ook op een later tijdstip als stream herbeluisteren.

(Maarten van de Ven, 10.11.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.