Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuws
Edison Jazz naar Bennink, Borstlap en Glerum


De Edison Jazz in de categorie Nationaal gaat dit jaar naar het trio Bennink, Borstlap en Glerum voor hun album 'Monk Vol. 1'. Dat maakte de organisatie, de Edison Stichting, dinsdag bekend. De prijs wordt op 18 november uitgereikt in het Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven.

Naast het trio waren The Ploctones met de plaat '050' en Kyteman met debuutalbum 'The Hermit Sessions' in de running om de prestigieuze muziekprijs. De Edison Jazz in de categorie Internationaal gaat naar de Amerikaanse trompettist Randy Brecker voor het album 'Randy In Brasil'. De Edison Jazz Vocaal wordt uitgereikt aan het Ilja Reijngoud Quartet featuring Fay Claassen voor 'The Shakespeare Album'.

Het stemmende publiek bepaalde dat de Edison World Music Award 2009 toekomt aan Izaline Calister voor het album 'Speransa'. De prijs in de categorie DVD Jazz/World gaat naar 'Charles Mingus - Epitaph'.

In de categorie Bijzondere Uitgave Jazz wordt 'Kind Of Blue, 50th Anniversary Edition' van Miles Davis bekroond en de verzamel-cd 'Onder De Groene Linde' in de categorie Bijzondere Uitgave World. Dianne Reeves krijgt de Edison Jazz Oeuvreprijs 2009 uitgereikt tijdens het gala in november.

(Jacques Los, 24.10.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.