Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Cd
Colette Wickenhagen - 'Just Friends Jammin’' (CoGer, 2009)


Het heeft even geduurd voordat Colette Wickenhagen een nieuw album het licht heeft doen zien. Sinds haar succesvolle cd 'Songs For Sale' uit 2003 is het op discografische gebied stil geworden rond de zangeres. En dat is vreemd, want Wickenhagen is een drukbezette zangeres die, door de jaren heen, een steeds warmere stem heeft gekregen. Ook haar optredens getuigen van een spontane explosieve inzet, gecombineerd met een breed repertoire.

Het is tenorsaxofonist Clous van Mechelen geweest, die Wickenhagen aangemoedigde een nieuw album uit te gaan brengen. Officieel wordt de nieuwe cd vanavond in het Grand Café van de Cinetone Studio's in Amsterdam gelanceerd. Mede door de goed gehanteerde publiciteit belooft het een echte happening te gaan worden.

Als je de meespelende musici in ogenschouw neemt, is 'Just Friends Jammin’' een echte knaller, met naast Wickenhagen: Hans Kwakernaat op piano, Wiro Mahieu op contrabas, Ben Schröder op drums, de tenorsaxofonisten Clous van Mechelen en Rinus Groeneveld, Frits Kaatee op baritonsaxofoon, Saskia Laroo op trompet en Michael Gustorff op viool. De cd is bijna geheel samengesteld uit evergreens en bevat één eigen compositie, die Wickenhagen 'Jetlag Jam' heeft gedoopt.

Het bijzondere aan deze plaat is, dat de luisteraar bij het beluisteren van de dertien tracks geen moment de indruk krijgt van afgezaagde nummers. Met een ongekende inzet en vocale frisheid weet Colette Wickenhagen dit album te vullen met bijzondere vertolkingen van deze alom bekende nummers. 'Just Friends Jammin’' zal daarom een breed publiek aanspreken en dat kun je gerust een prestatie van formaat noemen.

Labels:

(Rolf Polak, 9.11.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.