Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuws
Blue Note-maand bij Radio 6


Publieke jazzzender Radio 6 staat sinds afgelopen maandag een maand lang in het teken van muzieklabel Blue Note, dat 70 jaar bestaat. Het jazzlabel bracht vele legendarische albums van grote jazzartiesten uit, waaronder albums van Art Blakey, Thelonious Monk, Herbie Hancock en Clifford Brown. Maar Blue Note bood ook onderdak aan wat minder opvallende, maar evengoed zeer interessante orginators als Andrew Hill, Herbie Nichols en Larry Young.

In het ochtendprogramma 'The Beat' staat iedere ochtend een klassiek Blue Note-album centraal. Sylvana Simons ontvangt in haar programma 'Sylvana’s Choice' verschillende gasten, van Blue Note-kenners als Hans Mantel tot artiesten als zangeres Denise Jannah. In haar gelijknamige televisieprogramma zijn vier korte documentaires te zien over de geschiedenis van het label. 'Sylvana’s Choice' is iedere zondag te zien bij de NPS op Nederland 2 om 17.10 uur. Aansluitend zendt Cultura via digitale televisie en internet een Blue Note-concert uit. In het middagprogramma 'Mijke’s Middag' draait het de komende weken allemaal om livemuziek. Iedere vrijdag treden er Nederlandse Blue Note-artiesten op.

Op de website van Radio 6 kunnen bezoekers via de speciale Blue Note-luisterpaal naar bekende en minder bekende Blue Note-albums luisteren. Complete albums als 'Birdland 1951' van Miles Davis, 'Moanin’' van Art Blakey en 'Tourist' van St. Germain staan online.

Kijk voor meer informatie op de
website van Radio 6.

(Maarten van de Ven, 22.10.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.