Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Twee historische Loevendie-platen heruitgegeven

Morgenmiddag om 16.30 uur wordt in het Amsterdamse Bimhuis de cd 'Mandela/Chess!' van het Theo Loevendie Consort gepresenteerd. Speciaal voor deze gelegenheid geeft het legendarische Theo Loevendie Quartet een eenmalig (kort) concert.

De lp's 'Mandela' en 'Chess!' verschenen in respectievelijk 1969 en 1972 en illustreren mooi de verwevenheid tussen gecomponeerde en geïmproviseerde muziek uit die tijd. Bij de lp 'Mandela' bestaat het Consort geheel uit jazzmusici en ligt de nadruk op improvisatie in de avontuurlijk jazzsfeer die Loevendie kenmerkt: aansprekende thema's, vaak ritmisch georiënteerd, met duidelijk invloeden uit de niet-westerse muziek.

Op 'Chess!' doen naast jazzmusici ook klassiek geschoolde musici mee en is het gecomponeerde aandeel groter. Hierbij krijgen overigens de muzikanten nog steeds volop ruimte om te improviseren. De cd-uitgave geeft een mooi beeld van de ontwikkeling van Loevendie als componist en arrangeur.

Het Theo Loevendie Quartet treedt morgenmiddag in het Bimhuis aan met Theo Loevendie op sopraansax, Hans Dulfer op tenorsax, Arjen Gorter op bas en Martin van Duynhoven op drums. Het concert is gratis toegankelijk.

(Jacques Los, 26.9.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.