Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Radio 6 Jazz 600

Radio 6 zendt binnenkort voor de allereerste keer de 'Radio 6 Jazz 600' uit. Terwijl Radio Veronica steeds minder lijstjes gaat uitzenden, doen de publieke zenders dit juist steeds vaker. In vijf dagen tellen de presentatoren op Radio 6 af naar dé favoriete jazz-, soul- en R&B-platen van jazzminnend Nederland. De Radio 6 Jazz 600 is te horen van maandag 12 tot en met vrijdag 16 oktober tussen 07.00 en 19.00 uur.

Op de website van de publieke jazzzender kunnen luisteraars stemmen op een selectie jazz-, soul- en bluesplaten uit de Radio 6-collectie, maar ze kunnen daarnaast ook zelf suggesties aandragen.

In de huidige tussenstand prijkt 'So What' van Miles Davis bovenaan de lijst. Maar ook de jongere generatie artiesten als Adele, Amy Whinehouse en Duffy blijken populair bij de Radio 6-luisteraars. Nederlandse artiesten zijn ook goed vertegenwoordigd, met talenten als Wouter Hamel en Giovanca.

Presentator Steef Cuijpers: "Erg leuk om het enthousiasme onder de luisteraars te proeven. Op deze manier kom je er nog beter achter waar je luisteraars van houden, wat ze graag willen horen. En daar zitten soms leuke verrassingen bij." De toplijst maakt volgens Radio 6 onderdeel uit van de vernieuwing op de jazzzender en sluit aan bij het in juni aangepaste muziekprofiel.

Kijk op de
website van Radio 6 voor meer informatie. Daar kunt je ook terecht om je stem uit te brengen.

(Maarten van de Ven, 21.9.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.