Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Najaarsconcerten in De Burcht in Leiden

Vanaf donderdag 17 september gaat in de Burcht een nieuw seizoen jazzconcerten van start met het trio van saxofonist Barend Middelhof met als gast de Parijse gitarist Jerome Barde.

Barde is in september en oktober in Nederland voor een aantal concerten met het Barend Middelhof Trio. Tussen 1999 en 2003 werkten de saxofonist en gitarist regelmatig samen in verschillende formaties. Barde ontwierp zijn eigen gitaar, 'de Bardophone', waarop hij al zijn concerten speelt. Zijn muziek is orgineel, eigenzinnig, maar met een groot respect voor de tradities. Hij speelt in de formaties van Steve Grossman en Kirk Lightsey. Middelhof vertrok uit Nederland om zich in Parijs te vestigen. In 2003 verhuisde hij van Parijs naar Bologna, waar hij nu saxofoondocent is aan de jazzafdeling van het Conservatorio G.B. Martini. In Nederland speelde hij met de Houdini's, Dr. Lonnie Smith and the Orginal Grooves en Corrie en de Grote Brokken.

Maar ook de rest van het programma is de moeite waard voor de liefhebbers. Mayafra met onder anderen de Cubaanse pianist Ramon Valle en de Amerikaanse trompetist Philip Harper, de Amerikaanse saxofonist David Schnitter met het Edgar van Asselt Kwartet, Gameplay van Frans Heemskerk met Tim Eijmaal, de Amerikaanse altsaxofonist Charles McPherson (die twaalf jaar speelde bij Charles Mingus) met het trio van Rein de Graaff, Tineke Postma Kwartet, John Engels, Mark Haanstra en Miguel Martinez zijn slechts enkele van de namen die naar de Burcht komen.

Klik
hier voor uitgebreide informatie.

(Jacques Los, 13.9.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...






Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.