Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Festival Jazz International Rotterdam 2009 met Anton!

De negende editie van Festival Jazz International Rotterdam vindt plaats van 22 tot en met 27 september in de locaties Dizzy, De Unie, WMDC, Watt en De Doelen.

Sinds 2001 is het traditie, dat een jazzmusicus wordt uitgenodigd om samen met Jazz International Rotterdam het festivalprogramma samen te stellen. Dit jaar is gitarist en componist Anton Goudsmit artistiek leider van deze editie. Goudsmit is vooral bekend door New Cool Collective, Ploctones, Estafest, Fugimundi en het kwartet van Benjamin Herman. Wie Goudmit en zijn motto voor deze editie - "punkyrockyelectroachtigjazzy dingen" - kent, weet dat het een spannend en veelzijdig festival gaat worden. Muziek moet "knetteren en broeien", zegt hij.

Het festival begint dinsdagavond in Dizzy met een gratis concert van Pitchwhitestorm, een formatie met jazzfluitist Jeroen Pek. Woensdag vindt in De Unie de eerste editie van Jazz –> Talk&Play van het nieuwe seizoen plaats en vervolgens is er een duo met Anton Goudsmit en drummer Han Bennink. In WMDC presenteert donderdag de Rotterdamse gitarist Ed Verhoeff zijn nieuwe cd. De hammond-funk-jazzgroep Sven Hammond Soul geeft vrijdag een optreden op Jazzpodium R'dam WATT. Hoogtepunt en tegelijk sluitstuk van het festival vormt het tweedaagse programma in De Doelen in de Willem Burger Zaal. Deze keer is er een keuze van nationale en internationale formaties te horen, die vooral opvallen door de diversiteit aan stijlen en invloeden.

Zaterdag beginnen de Ploctones (met Anton Goudsmit), gevolgd door de Noorse gitarist Nils-Olav Johansen met bassist Mats Eilertsen en drummer Andreas Bye. Verder gaat het met het Uri Caine Trio & Barbara Walker uit de Verenigde Staten, gevolgd door het Nederlandse trio Dooyeweerd, Blom & Van Hemmen. Tot besluit is de Belgische formatie Flat Earth Society te horen. Met het Joris Roelofs Quartet begint de zondag, gevolgd door Carlos Bica's Azul featuring Frank Möbus en Jim Black. Anton Goudsmit is er dan weer, deze keer met Eric Vloeimans' Fugimundi. De zondag eindigt met twee groepen: Knalpot, een band met gitarist Raphael Vanoli, en tenslotte de Trilok Gurtu Band.

Voor meer en uitgebreide informatie klik
hier.

(Sabine Fleig, 12.9.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.