Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Burton Greene & Perry Robinson - 'Two Voices In The Desert' (Tzadik, 2009)

Ver weg van de avant-garde, maar zeer modern in zijn aanpak, spelen deze twee muzikale grootmeesters met veel plezier, genietend van elkaars vaardigheden, technische mogelijkheden en improvisatorisch vermogen. Ze dansen, zingen, walsen om elkaar heen, met in elkaar grijpende noten, frases en ritmische complexiteiten. Ze spelen jazz vermengd met klezmer, maar er zijn ook invloeden hoorbaar van Mozart. Muziek die toegankelijk is en eenvoudig klinkt, maar in werkelijkheid bulkt van oorstrelend raffinement, expressiviteit en technische inventiviteit.

De meesters in kwestie zijn Burton Greene op piano en Perry Robinson op klarinet. De muziek is lyrisch, fris, creatief. Het bevat alles wat je nodig zou hebben om een tocht door de woestijn te overleven; het een na beste ding na water. Een belangrijk aspect van hun muziek is dat ze ver wegblijven van de gebruikelijke stijlkenmerken van de Radical Jewish Culture-serie van het Tzadik-label: de steeds vervelender wordende herhaling van het gebruik van klezmer-toonladders en -ritmes voor de zoveelste stijlvolle mix-exercitie. Nee, dit is échte muziek. Geen gimmicks. Zeer mooi werk.

(Stef Gijssels, 2.9.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...Schrijf je in voor onze gratis Nieuwsbrief! Klik op de button hieronder om je aan te melden:


Menupagina's:


Zoek in deze website:

Google

web deze website


Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.

(advertenties)