Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
ZomerJazzFietsTour 2009

Op de laatste zaterdag (de 29ste) van augustus gaat de 23ste aflevering van de ZomerJazzFietsTour van start. Langs een prachtige route door het Reitdiepdal, ten noordwesten van Groningen, kan een keuze gemaakt worden uit 26 concerten in middeleeuwse kerkjes en boerenschuren. Deze editie ligt de focus op het gebruik van snaren in de actuele jazz. Verder is een nieuwe generatie jazzmusici te ontdekken op de Jonge Honden Route. Volgens beproefd concept kan per fiets de nieuwe jazz worden verkend.

Nationale en internationale improvisatoren van naam zijn in de avontuurlijke programmering opgenomen. Om enkele interessante groepen te noemen: Tineke Postma met Haytham Safia's Arabische cross-over muziek, Maurice Horsthuis Elastic Jargon, Augusto Forti/Larry Fishkind/Alan Purves, Aki Takase & The Good Boys , John Hollenbeck's Claudia Quintet, Tristan Honsinger Seven Seas Orchestra, Gerard Ammerlaan Arkho, Ben van Gelder Trio en Sean Bergin Quartet. Aldus spannende muziek en lekker fietsen. Laat de weergoden het festival goed gezind zijn!

En dan is er op de voorafgaande vrijdag 26 augustus nog de Proloog met het duo Aki Takase/Louis Sclavis en Available Jelly in de NNT Machinefabriek in de stad Groningen.

Voor uitgebreide informatie klik
hier.

(Jacques Los, 15.8.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.