Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
TryTone presenteert nieuwe concertserie

In de nieuwe Dubbelplus-concertreeks van TryTone ontmoeten een Nederlandse en een buitenlandse band elkaar op het podium. De eerste editie vindt plaats op vrijdag 25 september 2009 in het Bimhuis te Amsterdam. Op die avond spelen het Franse Matthieu Donarier Trio en het Nederlandse trio Veenendaal/Kneer/Sun. Beide bands zullen ieder een set spelen, alvorens zij samen het podium betreden met een project dat zij speciaal voor deze gelegenheid hebben voorbereid.

Voor het trio Veenendaal/Kneer/Sun gaat met deze muzikale samenwerking een hartenwens in vervulling. Saxofonist en klarinettist Matthieu Donarier is lid van het vooraanstaande Franse collectief-annex-label Yolk, waarin de crème van de nieuwe Franse jazz vertegenwoordigd is. Ook de andere twee leden van het trio, Joe Quitzke en Manu Codija, horen tot de top. Quitzke is een veelgevraagde drummer en speelt onder andere in de groepen van François Jeanneau en Eric Barret; gitarist en Django d'Or-prijsdrager Manu Codjia is bekend als muzikale partner van Erik Truffaz en Henri Texier.

Stichting TryTone werd in 1998 opgericht als platvorm ter promotie en ondersteuning van nieuwe jazz en improvisatiemuziek. De muziek waar TryTone voor staat is niet-stijlgebonden, avontuurlijk maar ook toegankelijk. TryTone organiseert naast deze nieuwe Dubbelplus-concerten ook laboratorium-achtige concerten in het Amsterdamse Zaal 100 op de eerste en derde woensdagavond van de maand.

Kijk voor meer informatie op
www.dubbelplus.com en www.trytone.org.

(Maarten van de Ven, 12.8.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.