Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


SJU Jazzpodium brengt sterke programmering in het najaar

Jazz, improvisatie en funk zijn ook dit seizoen weer belangrijke ingrediƫnten in het programma van het Utrechtse SJU Jazzpodium. Op zaterdag 5 september is de aftrap met een prachtig dubbelconcert met twee greatest hits van de afgelopen editie van Jazz-a-Palooza: het Paul Maassen Trio featuring Ad Colen & Jessica Manuputty, met als constante factor pianist Paul Maassen. Bik Bent Braam is dit jaar ensemble-in-residence in de SJU en neemt de fakkel over van Big Bizar Habit. Zij maken eigenlijk iets wat niet kan: anarchistische bigbandjazz.

Nieuwe projecten uit het Utrechtse zijn er van Jan Schellink, het Utrick City Impro Collective van Michael Baird en het Barana Quintet. Meer Nederlandse topjazz is er in de vorm van Harmen Fraanje & Igor Roma, Ernst Glerum Omnibus (in het kader van de VPRO/Boy Edgarprijs Tournee), Trio BraamDeJoodeVatcher + gasten, het Gijs Hendriks Quartet, The Ploctones en Benjamin Herman.

Ook internationale namen dit najaar in het SJU Jazzpodium. Om te beginnen een dubbelconcert met Andreas Willers (ground guitar music) en het Floating Worlds Trio, ofwel: Ab Baars, Ig Henneman en Michiyo Yagi. Verder is er expressieve free jazz van Blake Tartare, de funksensatie uit Liverpool 6ix Toys en een van de belangrijkste jazzvocalistes van dit moment, Dianne Reeves (in Vredenburg Leidsche Rijn) en de improvisatiespecialisten Mats Gustafsson, Agusti Fernandez en Peter Evans.

Kijk op de
website van het SJU Jazzpodium voor meer informatie.

(Jacques Los, 21.8.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.