Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Dutch Impro Academy

De Nederlandse improvisatiemuziek (in het buitenland vaak 'New Dutch Swing' of 'Dutch Impro' genoemd) kent in Nederland zowel zijn oorsprong als een ver ontwikkelde traditie. Over de hele wereld worden de ontwikkelingen in Nederland op de voet gevolgd, door musici, programmeurs, pers en publiek. Nederland is dé plek waar het gebeurt, waar nieuwe ontwikkelingen worden geïntroduceerd en waar nieuwe groepen zich formeren.

Bik Bent Braam, dOeK en ICP, de belangrijkste representanten van de 'Dutch Impro', organiseren dit jaar voor het eerst de Dutch Impro Academy, een zomerschool voor improvisatiemuziek waar Nederlandse impro-musici hun kennis en speelwijze overdragen aan een nieuwe generatie muzikanten. Circa veertig deelnemers, uit Nederland en de rest van de wereld, worden gedurende een week gecoacht door zes docenten die hun sporen hebben verdiend op internationale podia: Han Bennink, Peter van Bergen, Cor Fuhler, Wolter Wierbos, Wilbert de Joode, Tristan Honsinger.

De lessen van de Dutch Impro Academy vinden plaats in het World Music & Dance Centre in Rotterdam, van 24 tot 28 augustus 2009. De deelnemers geven aansluitend in verschillende formaties – en samen met de docenten – concerten in Rotterdam (Worm, 27 augustus), Amsterdam (Bimhuis, 28 augustus) en tijdens de Groninger ZomerJazzFietsTour (Ezinge Kerk, 29 augustus). Topimprovisatie in onvoorspelbare combinaties: van erhu tot accordeon, van harp tot elektrische gitaar.

(Jacques Los, 12.8.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.