Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Trio BraamDeJoodeVatcher op tour in VS en Canada

Tussen 11 juni en 4 juli geven Michiel Braam (piano), Wilbert de Joode (contrabas) en Michael Vatcher (drums) twaalf concerten in de Verenigde Staten en Canada. Ze spelen samen met grote namen als Fred Anderson en Mats Gustafsson.

Het trio presenteert het programma 'Trio BraamDeJoodeVatcher Quartet', dat in maart in Slovenië in premiere is gegaan en waarmee het trio verder nog in Nederland, België en Frankrijk heeft opgetreden. Voor dit programma schreef Michiel Braam dertig nieuwe composities, die op alle mogelijke manieren en op elk gewenst moment gespeeld kunnen worden. De musici hebben daarbij allemaal een gelijke mate van vrijheid en verantwoordelijkheid. Om de muziek in nieuwe richtingen te sturen en het avontuur verder te vergroten, worden voor een aantal concerten gasten uitgenodigd, daarmee het trio uitbreidend tot een kwartet.

In Chicago speelt het trio in de legendarische Velvet Lounge met eigenaar/tenorsaxofonist Fred Anderson, één van de oprichters van de AACM, die onlangs zijn tachtigste verjaardag vierde. Op het jazzfestival van Vancouver zijn te gast Mats Gustafsson uit Zweden (sax) en François Houle, Canada's beste klarinettist. Verder speelt het trio met Taylor Ho Bynum en Magus Broo (Atomic), beiden op trompet.

Tourschema:
11/6, Discover Jazz Festival, Burlington VT
12/6, Firehouse 12, New Haven CT - met Taylor Ho Bynum (trompet)
14/6, The Timucua White House, Orlando FL
15/6, Suoni per il Popolo festival, Montreal QC
16/6, The Rex Hotel, Toronto ON
17/6, Kerrytown Concert House, Ann Arbor MI
18/6, Elastic, Chicago IL
19/6, Velvet Lounge, Chicago IL - met Fred Anderson (tenorsax)
20/6, Frick Fine Arts Auditorium, University of Pittsburgh PA
30/6, Vancouver Jazz Festival, Roundhouse - met Mats Gustafsson (sax) en François Houle (klarinet)
1/7, Vancouver Jazz Festival, Ironworks
4/7, Ottawa Jazz Festival, 4th Stage

Binnenkort op deze site een uitgebreide recensie met geluids- en filmopnamen van het JazzCase-concert dat Trio BraamDeJoodeVatcher op donderdag 19 maart 2009 gaf in Cultureel Centrum Dommelhof te Neerpelt. De gastspeler was toen Bart Maris.

(Maarten van de Ven, 25.5.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.