Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Strijd om vrijgekomen jazzfrequenties begonnen

De strijd om het vrijgekomen landelijke frequentiekavel voor klassieke muziek en jazz lijkt te zijn losgebarsten. Het Commissariaat voor de Media gaf 21 april drie uitzendlicenties uit voor bedrijven die commerciële jazzradio willen starten. Meest in het oogspringend is de uitzendlicentie die Radio 538 heeft gekregen voor de radiozender RTL Jazz. Daarnaast hebben het Amsterdamse bedrijf Radio Jazz BV (voor Radio Jazz) en Media & More Factory BV uit Lage Vuursche (voor de radiozender Smooth Jazz FM) ook uitzendlicenties verkregen voor exploiteren van een commerciële radiozender.

In maart kwamen de frequentie van Arrow Jazz FM beschikbaar, omdat de eigenaar de jaarlijkse licentiekosten voor langere tijd niet had betaald. Hierdoor worden het frequentiekavel waarop deze radiozender uitzond in de komende maanden weer aan een nieuwe partij vergeven. Deze mag dan tot en met 2011 op de beschikbare frequenties gaan uitzenden. Arrow Jazz FM gebruikte een geclausuleerd kavel, waarop alleen klassieke muziek en jazz mag worden uitgezonden. De eerste belangstelling daarvoor was zeer gering. Maar mede door de lage prijs, iets meer dan 100.000 euro voor de uitzendlicentie voor de komende twee jaar, is er nu toch belangstelling voor dit kavel.

In de komende maanden beslist het Ministerie van Economische Zaken, in samenspraak met het Agentschap Telecom, welke bedrijven de uitzendvergunningen voor de twee vrijgekomen frequentiekavels verkrijgen.

(Maarten van de Ven, 16.5.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.