Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Jazz op verzoek #7
Marc van Vugt's Bizar Habit Revisited


Het radioprogramma VPROJazzLive (elke vrijdagavond van 22.02 tot 24.00 uur op Radio 6) bracht in april het concert dat Bizar Habit op zondag 22 februari jl. gaf in het Bimhuis, Amsterdam. Oprichter Marc van Vugt (gitaar) trad aan in een sterke bezetting: Paul van Kemenade (altsax), Mario Pavone (bas) en Michael Sarin (drums) voor een concert vol gepassioneerd en toegewijd spel, met vaak zeer subtiele en fraai verklankte solo's. Impressionistische jazz, waarin invloeden uit andere muzikale disciplines mooi doorsijpelen.

Over het concert dat Bizar Habit een paar dagen eerder gaf in het Utrechtse SJU Jazzpodium schreef onze recensent Josien Lucassen: "Bizar Habit Revisited unisono: opbouwend en experimenteel, geïmproviseerde vrije jazz. Ritmisch sterk ontwikkelde, onverwachte stukken samengebracht. De groep zorgde voor nieuwsgierig en aansprekend spel, dat direct binnenkwam bij het aanwezige publiek en grote indruk maakte."

Marc van Vugt: "Het idee om in deze bezetting met Mario Pavone en Michael Sarin te spelen gaat al jaren terug. Vreselijk leuk om uiteindelijk dan ook met hen te spelen. Uitgangspunt was om vanuit minimaal thematisch materiaal zoveel mogelijk aan het improviseren te zijn. Tegelijkertijd wilde ik als componist toch ook een grote lijn uitzetten. De mate waarin je dat kunt verwezenlijken vraagt een open oor van je medespelers en betekent dat je in feite het onvoorspelbare wilt sturen. Naar mijn idee zijn we daarin goed geslaagd. En gezien de reacties van het publiek is het ook zo overgekomen. Wat mij betreft horen de concerten van Bizar Habit Revisited, naast de concerten van Big Bizar Habit tot de hoogtepunten van dit jaar".

Klik hier om het concert te beluisteren. In het programma begint Bizar Habit na 8 minuten en 50 seconden.

Meer weten?
Lees hier onze recensie van het concert van Bizar Habit Revisited op zondag 22 februari 2009 in het SJU Jazzpodium. En klik hier voor een fotoverslag.

(Maarten van de Ven, 13.5.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgi├ź
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.