Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Ferdinand Povel & The Rob Madna Trio - 'Live At Café Hopper' (Daybreak, 2007)
Opname: 2000

De opnamen van een concert door tenorsaxofonist Ferdinand Povel met het trio van pianist Rob Madna (met Marius Beets op bas en Eric Ineke op drums), gemaakt in het Antwerpse jazzcafé Hopper in 2000, waren eigenlijk bestemd voor release in de cd-serie rond Nederlandse jazzpianisten 'En Blanc Et Noir'. Maar ze bleven liggen; er werd destijds gekozen voor opnamen die waren gemaakt in café Upstairs in Hilversum.

Het is mooi dat ze nu toch beschikbaar zijn gekomen, zeker gezien het feit dat Madna in 2003 is overleden en er eigenlijk nooit genoeg opnamen van hem zijn gemaakt. Het gaat hier om een geïnspireerde sessie, die zes flink uitgewerkte stukken opleverde, met naast enkele standards ook twee composities van Rob Madna zelf ('Sleepless City' en 'Choctaw').

Povel klinkt zelfbewust, maar met behoud van zijn mooie toon en elegante frasering, en Madna is niet alleen een haast ideale begeleider, maar solerend vooral ook een mooie stilist. Een goed voorbeeld is zijn ingetogen interpretatie van 'Stella By Starlight'. De ritmetandem van bassist Marius Beets en drummer Eric Ineke zet een betrouwbare basis neer. Als bonus horen we aan het eind nog even 'The Theme', het beroemde afscheidsdeuntje uit de jaren vijftig.

Deze recensie was eerder te lezen in HVT Magazine.

(Anoniem, 5.5.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.