Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


De Werf en Rataplan gered

Bij De Werf en Rataplan heerst er opluchting nu Vlaams minister voor Cultuur Bert Anciaux beide kunstencentra (tevens belangrijke jazzpodia) voor de komende drie jaren alsnog voldoende subsidieert. Bij De Werf is het subsidiebedrag op 1 miljoen euro vastgelegd, wat wel minder is dan over de vorige periode. Bij Rataplan heeft de minister het negatief advies van de beoordelingscommissie Kunstencentra niet gevolgd en stelt hij een subsidiebedrag van 420.000 euro voor.

Bij de commissie Muziek werden negatieve beoordelingen van concertorganisaties zoals De Vrienden van Brosella en Freemusic door de minister toch tot een subsidie omgebogen. Bij de muziekensembles krijgt het Brussels Jazz Orchestra een subsidie van 325.000 euro.

De reactie van De Werf: "We zijn uiteraard tevreden met de subsidiƫring. Maar toch wensen we de komende maanden het debat te voeren: hoe is het mogelijk dat een organisatie als De Werf, die jarenlang als 'zeer goed' geƫvalueerd wordt, met eenzelfde werking plots door andere mensen een 'negatief' krijgt? Is dit louter gebrek aan informatie over wat wij doen en waar we voor staan, of is het een andere visie op wat een kunstencentrum hoort te doen?"

Anciaux heeft heel wat onrust willen wegnemen in de cultuursector. Hij vond 12,6 miljoen extra subsidies, een stijging van 15 procent tegenover 2008. "De Vlaamse regering is een investeringsregering, en zeker ook in kunst en cultuur," aldus de bewindsman.

(Maarten van de Ven, 1.5.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.