Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Winnaars Keep an Eye Jazz Award 2009

De Keep an Eye Jazz Award is een ensemblewedstrijd voor jazzstudenten van het Conservatorium van Amsterdam, georganiseerd door de Keep an Eye Foundation in samenwerking met het conservatorium. Het doel is beginnende jazzmusici een handreiking te bieden met als oogmerk het stimuleren van uitzonderlijk jazztalent.

Op donderdag 23 april heeft het ensemble WEIZZ - bestaande uit Etay Waisman (tenorsaxofoon), Charly Roussel (contrabas) en Eddie Jensen (drums) - de finale van de eerste editie van de Keep an Eye Jazz Award gewonnen. Beste solist was Morris Kliphuis (hoorn). Beide finalisten ontvingen de Keep an Eye Jazz Award, een ontwerp van Astri Blokbergen. Daarnaast werd een werkbudget beschikbaar gesteld van 3000 euro voor het ensemble en 1000 euro voor de solist.

De jury van de Keep an Eye Jazz Award bestond uit Ruud van Dijk (hoofd Jazz CvA en voorzitter), Bob Hagen (initiator Jazz Impuls), Fay Claassen (vocaliste), Henk Meutgeert (bandleider/componist/arrangeur), Jan Huydts (pianist) en Koen Schouten (journalist/recensent). Zij prezen de beste solist Morris Kliphuis om zijn goede timing, originaliteit en vele mogelijkheden tot verdere ontwikkeling. Bij de beslissing van het beste ensemble heeft de jury zich door het hart laten leiden. De winnende band WEIZZ werd geroemd om zijn overtuigingskracht, sterk samenspel en volwassenheid.

Alle finalisten spelen op het IJazz festival op 5 en 7 juni 2009 en krijgen een masterclass aangeboden van pianist Joey Calderazzo op 22 mei 2009. Tevens krijgen zij de gelegenheid om een aantal nummers op te nemen in de professionele geluidsstudio van het Conservatorium, met het oog op een professioneel geproduceerde cd. Ensembles die mee hebben gedaan aan de Keep an Eye Jazz Award 2009 zullen ook te horen zijn op het Meer Jazz festival, de Uitmarkt en het Vondelpark Openluchttheater.

(Jacques Los, 27.4.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.