Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Weer geen Jazz in Lighttown

Het Eindhovense festival Jazz in Lighttown gaat dit jaar opnieuw niet door. Of er volgend jaar wel een nieuwe editie komt, is onzeker. De organisatie heeft haar activiteiten opgeschort, omdat de gemeente geen duidelijkheid zou geven of er financiële steun komt voor een gewijzigde opzet. De gemeente wijst in een reactie echter naar de organisatie, die nog geen uitgewerkt plan op tafel zou hebben gelegd.

Jazz in Lighttown is in 2006 voor het laatst gehouden. Sponsors en horeca waren niet tevreden over het festival, dat kampte met afnemende bezoekersaantallen. De gemeente Eindhoven en subsidieverdeler CityDynamiek wilden vanwege gebrek aan draagvlak onder geldschieters en publiek het evenement in de bestaande vorm niet langer subsidiëren. Over een gewijzigde opzet hadden gemeente en organisatie in de afgelopen jaren uiteenlopende ideeën.

"We willen er meer jongeren bij betrekken en denken aan een verbreding in de richting van wereldmuziek", zegt organisatie-voorzitter Hans Brian. Volgens hem zijn deze aanpassingen van de formule aan de gemeente voorgelegd. Hij beticht de gemeente van voortdurend uitstel van besluitvorming. De oorzaak zou zijn dat het gemeentelijk evenementenbeleid op zich laat wachten.

Volgens een gemeentewoordvoerder is met de organisatie nog slechts oriënterend gesproken over een nieuwe opzet. Een concreet plan met een begroting en overzicht van andere financiers heeft tot nu toe ontbroken, stelt de gemeente.

Bron: Eindhovens Dagblad

(Maarten van de Ven, 17.4.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.