Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
The Ploctones - '050' (Challenge Records, 2009)
Opname: 2008

Goudsmit, Vierdag, Trujillo & Vink klonk te veel als een advocatenkantoor, dus heeft de band die onder die naam 'Live Op Het Dak' uitbracht tegenwoordig gewoon de naam The Ploctones. Wel zo makkelijk. En ook dichter bij de waarheid, want een kwartet dat zo rockt, moet een naam met schwung hebben.

Het eerste studioalbum, '050', werd lang verwacht door de fans. De Ploctones zorgen dan ook overal voor vuurwerk met een combinatie van jazz, rock en nog veel meer. De muziek is relevant en van deze tijd, met gevoel voor humor. Veel van de charme is te danken aan de frontline: tenorist Efraïm Trujillo is al geruime tijd een graag geziene muzikant, terwijl gitarist Anton Goudsmit zich ongans tourt met Benjamin Herman, New Cool Collective of een van zijn andere projecten. Zijn gitaargeluid blijft uit duizenden herkenbaar en behoeft geen verdere introductie.

'050' is een gevarieerd album, met het latin-achtige 'Rrrita', het kronkelende 'Paalangst' en het rockende titelnummer, dat iets weg heeft van Yuri Honing's Wired Paradise: kneiterharde saxofoon over een stuwende gitaar en bas.

Meer horen?
Op de
MySpace-pagina van Anton Goudsmit kun je van deze cd de volgende tracks beluisteren: 'Rrrita', '050', 'Ernesto', 'The Baron's' en 'Nuggets'. En op de MySpace-pagina van The Ploctones kun je naar een dertien minuten durende compilatie van het album luisteren.

(Sybren Renema, 17.4.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.