Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Grote namen en veel variatie op Gent Jazz Festival

Het programma van het Gent Jazz Festival (8-19 juli, Bijlokesite) is zo goed als compleet met namen als Jamie Cullum, George Benson, Jamie Lidell, Joe Jackson, McCoy Tyner Trio featuring Bill Frisell, Brad Mehldau Trio, Rodrigo y Gabriela, Fred Hersch Trio, Randy Weston en een tribute aan Nina Simone met onder anderen Dianne Reeves en Lizz Wright. Eerder reeds werden BB King, Marianne Faithfull en het Richard Galliano All Star Quartet aangekondigd.

Grosso modo focust het Gent Jazz Festival tijdens het eerste festivalweekend op de pure jazz, terwijl de aandacht tijdens het tweede luik naar de fusion verschuift. Er zijn enkele nieuwigheden in het concept. Dit jaar krijgen de finalisten van de Brussels Jazz Orchestra International Composition Contest 2009 een platform tijdens het festival. Het Gent Jazz Festival sloot tevens een structureel partnerschip met de Hogeschool Gent om vanaf dit jaar een podium te bieden aan studenten en alumni op de laatste concertdag. Ook nieuw zijn de gratis toegankelijke jamsessies die elke festivaldag plaatsvinden in de middeleeuwse kelder van het NH Hotel Gent Belfort vanaf elf uur 's avonds.

Vanaf dit jaar vindt de muziekwedstrijd 'Jong Jazztalent Gent', een initiatief van brouwerij Duvel-Moortgat, plaats op de Bijloke tijdens de festivalperiode, en wel in een ook al nieuw festivalcafé vlak naast het festivalterrein, dat dagelijks geopend is vanaf twaalf uur 's middags. Deze concerten blijven gratis toegankelijk. Dezelfde geselecteerde groepen zullen ook een tweede maal optreden op het vertrouwde Gouden Leeuwplein tijdens de Gentse Feesten (18-27 juli). Tijdens de Gentse Feesten werkt het Gent Jazz Festival een speciaal project uit in het Augustijnenklooster. Klassiek pianist Frederik Croene en Timo van Luijk bouwen er samen een installatie van kapotte piano's, die ze als één groot instrument zullen verkennen en bespelen.

Klik hier voor uitgebreide informatie.

(Jacques Los, 14.4.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.