Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Eric Ineke 40 jaar in het vak

De loopbaan van Eric Ineke begon in 1968, nu 40 jaar geleden. Eric Ineke's carrière is zonder twijfel een van de meest succesvolle in Nederland. Geen enkele jazzmuzikant heeft in de loop der jaren zoveel mooie kansen gekregen om te spelen met de grootheden uit de nationale en internationale jazz.

Dankzij zijn krachtige drumspel, liefde voor de jazz, openheid, onuitputtelijke energie en zijn bevlogenheid jegens jonge musici is hij na veertig jaar nog steeds één van de meest gevraagde jazzdrummers in Nederland.

Op 10 mei zal in de Singerconcertzaal, Laren, het nieuwste album van The Eric Ineke JazzXpress, 'Xpressions In Time', gepresenteerd worden. Dit is het derde album van deze formatie, met composities en arrangementen van bandleden Marius Beets, Rik Mol en Rob van Bavel in Ineke's gekende hardbop-stijl. Pianist en soulmate Rein de Graaff zal die middag het eerste exemplaar van de cd overhandigen aan Eric Ineke. Aansluitend volgt ter ere van de cd-presentatie een optreden van de JazzXpress in het kader van de JazzImpuls-concertreeks.

De drummer heeft nog een uitdaging in het vooruitzicht. Hij zal namelijk samen met zijn Eric Ineke JazzXpress en acteur/theatermaker Frank Groothof het muzikale sprookje 'Babar' van Francis Poulenc in een jazzbewerking van Marius Beets ten gehore brengen. De première zal plaatsvinden op woensdag 20 mei in het Koorenhuis, Centrum voor Kunst en Cultuur, te Den Haag. Dit speciale project is vier dagen later ook te zien op het Breda Jazzfestival.

(Jacques Los, 17.4.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.