Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Deborah Brown - 'For The Love Of Ivie' (DayBreak, 2008)
Opname: 2007

Vocaliste Deborah Brown is één van de vele Amerikaanse jazzmusici die hun grootste faam overzee hebben verworven in plaats van in de Verenigde Staten. Naar eigen zeggen speciaal geïnspireerd door Charlie Parker en Betty Carter, werd Brown professioneel zangeres op twintigjarige leeftijd.

Door haar uitzonderlijke muzikale gaven - ze beschikt over een stem die sterk aan Sarah Vaughan doet denken - reisde ze niet alleen in de Verenigde Staten van kust naar kust, maar maakte ze ook trips naar Japan, het verre Oosten en vele andere landen. Uiteindelijk koos zij voor een nu al meer dan tienjarig verblijf in Europa.

Toch weet haar net uitgekomen album 'For The Love Of Ivie' maar matig te boeien, en dat ondanks een schitterende bezetting met Eric Ineke's JazzXpress en gasten als trombonist Bart van Lier en Benjamin Herman. Het is allemaal vakwerk dat hier tentoon wordt gespreid, maar zelden is er sprake van een homogeen samenspel tussen Brown en haar begeleiders. Het lijkt er regelmatig haast op alsof je naar twee verschillende partijen aan het luisteren bent.

De insteek voor dit nieuwe album is natuurlijk perfect gekozen, want wat is er mooier om een eerbetoon te brengen aan Ivie Anderson, indertijd de vaste zangeres van het Ellington-orkest? Bekende stukken als 'Mood Indigo', 'It Don’t Mean A Thing If It Ain’t Got That Swing', 'I Got It Bad And That Ain’t Good' konden uiteraard niet ontbreken.

Maar of dit album regelmatig uit de platenkast tevoorschijn zal worden getoverd, valt te betwijfelen.

(Rolf Polak, 7.4.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.