Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Audiocenter
Octurn: bezwerend, etherisch, bevreemdend en fantasierijk
donderdag 19 februari 2009, JazzCase, Dommelhof, Neerpelt

"Het hedendaags jazzcollectief Octurn dat ontsproten is uit de Brusselse culturele melting pot staat geboekstaafd als een groep jonge experimenterende musici met een uitgesproken vernieuwingsdrang, constant op zoek naar nieuwe klanken. Op uitnodiging van JazzCase had Productiecentrum Dommelhof dit bonte gezelschap in februari een week lang te gast. Bedoeling van deze muzikale retraite was om in alle rust en afzondering te sleutelen aan hun nieuwe project '7 Eyes'. Met als uitgangspunt het verlangen van Bo Van Der Werf en Jozef Dumoulin om met dit project vrije muzikale werelden te verkennen. Gedurende deze week in exile werd het merendeel van de nummers geschreven en in vorm gegoten, om aan het einde van de week dit work in progress in het laboratorium zelf voor het eerst aan het publiek voor te stellen."

Robert Kinable onderging het concert van Octurn bij JazzCase in Dommelhof. Hij vreesde voor "te zware kost op een doordeweekse donderdagavond", maar constateerde dat het concert een ware belevenis was, "waarbij de muziek als een flow op je afkwam."
Lees hier zijn verslag.

Klik hier voor een uitgebreid fotoverslag van Octurn in residentie in Dommelhof door Cees van de Ven. En hier kun je het fascinerende afsluitende concert bij JazzCase beluisteren. Horen is geloven.

(Maarten van de Ven, 7.4.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.