Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Amersfoort Jazzfestival 2009

Op 8, 9 en 10 mei 2009 vindt de dertigste editie van het Amersfoort Jazzfestival plaats. Het festival is in die jaren uitgegroeid tot het grootste gratis toegankelijke jazzfestival van Nederland. In totaal zijn meer dan 400 musici gecontracteerd. Naast nationale topartiesten als Hans Dulfer, Boris, Saskia Laroo en Rita Reys zullen ook internationale grootheden als Madeline Bell en artist in residence Ronnie Cuber acte de présence geven. Hoogtepunt is het optreden van Toots Thielemans op zaterdagavond in de Flint. 's Werelds beroemdste mondharmonicaspeler speelde ook al op de eerste editie van het festival.

De opening is dit jaar al op vrijdagavond op de Groenmarkt. Het Trio Peter Beets zal hier met Rita Reys en Ronnie Cuber een optreden geven. Tijdens de opening wordt tevens het Jeugd Cultuur Fonds Amersfoort gepresenteerd, wat cultuurdeelname van kinderen stimuleert. Daarnaast treden vele formaties op in de horeca tijdens de traditionele kroegentocht.

Op zaterdag is er jazz te beluisteren op meer dan tien locaties in de binnenstad van Amersfoort. Van aanstormend talent, zoals het Nationaal Jeugd Jazz Orkest, de vingervlugge Basily Boys en de finale van de Amersfoort Jazz Talent Award tot absolute topacts als het Jazzorchestra Of The Concertgebouw met zangeres Madeline Bell, de Wicked Jazz Sounds Band en Toots Thielemans.

Op zondag is er een duel op twee vleugels tussen de pianisten Peter Beets en Jan Vayne. Deze dag is aankomend talent goed vertegenwoordigd met optredens van de winnaars van het Prinses Christina Concours en het YPF Nationaal Pianoconcours. In het Theater de Lieve Vrouw zal de Eemsaga ten gehore gebracht worden, een muzikale historie van de stad Amersfoort. Ook Dutch Treat en de Bigband On The Move zorgen voor een Amersfoortse noot. De laatstgenoemde band zal op de Hof een concert geven samen met baritonsaxofonist Ronnie Cuber.

Klik hier voor het volledige programma en verdere informatie.

(Jacques Los, 27.4.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.