Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Sanna van Vliet in Jazz at the Crow werd a time for love
vrijdag 13 maart, Jazz at the Crow, Kraaij & Balder, Eindhoven

Samen met Ferdinand Povel (tenorsax), Marius Beets (contrabas) en Eric Ineke (drums) speelde singer/pianoplayer Sanna van Vliet twee sets in een bomvol café Kraaij & Balder. En dat publiek kreeg waar het voor gekomen was: een avond met deels bekende deels, onbekende standards uit het American Songbook en van haar laatste cd 'A Time For Love'. Van Vliet bracht ze op overtuigende wijze, daarbij geholpen en gecompleteerd door haar medespelers.

Sanne van Vliet heeft een aangename warme stem en trakteerde het publiek soms met verrassende scatzang. Bewonderenswaardig en knap waren de ogenblikken waarop zij haar improvisaties op piano met scatzang unisono tot klinken bracht. Het repertoire met swingende, enegieke uptempo stukken en intieme ballads in laid-back timing, boden Van Vliet volop mogelijkheden haar kwaliteiten aan de vleugel te tonen. En dat deed ze overtuigend en met brille.

Tenorsaxofonist Ferdinand Povel is altijd goed voor een aantal extra bezoekers. Door velen wordt hij gezien als een meester en voorbeeld als het gaat om de organische, logische wijze waarop hij zich wegen baant door akkoordenschema's. Zijn oorstrelende en bevattelijke verhaallijnen konden weer rekenen op veel bijval en waardering. Hoe goed dat enkele Povel-adepten zijn repertoire kenden, bleek uit hun goedkeurende blikken bij de aankondiging van zijn herkenningstune 'Beautiful Friendship'. Hierin behandelde hij behendig en creatief het akkoordenschema en blies fraaie, harmonische akkoordovergangen, waarvoor hij zoals gezegd gekend is.

Het ritmekoppel Beets-Ineke speelde inspirerend en gloedvol; zij betoonden zich de sterke ankerpunten in deze formatie. Eric Ineke, de energieke, expressieve drummer bij wie je zijn rake klappen van zijn gezicht kunt lezen, en Marius Beets, wiens gelaat onbewogen blijft, ook al speelt, plukt of strijkt hij de meest verrukkelijke noten en improvisaties. Twee sets lang wisten Sanna van Vliet en band met hun kwaliteit, enthousiasme en speelplezier de aandacht vast te houden en het publiek voor zich te winnen.

Het koffertje met cd's dat Van Vliet ter verkoop had uitgestald was na afloop van het concert nagenoeg leeg... Een beter compliment kon ze zich niet wensen.

Klik hier voor een fotoverslag van dit concert.

Meer horen en zien?
Klik hier om te kijken en luisteren naar Van Vliets interpretatie van 'Here's To Life'.

(Cees van de Ven, 28.3.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.