Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Oosterhouts gitaartalent presenteert eerste cd
Aron Raams Quartet (feat. Kaz Lux), vrijdag 6 februari 2009, Paradox, Tilburg

Het was een uitverkocht Paradox gisterenavond tijdens de presentatie van de eerste cd van het Aron Raams kwartet. Talloze enthousiaste fans waren naar het Tilburgse jazzpodium gekomen om te luisteren en te kijken naar deze sympathieke, bescheiden, doch zeer getalenteerde gitarist, die zich in zijn kwartet weet te omringen met grote namen als Jeroen van Vliet (vleugel, Fender Rhodes) en Eric van der Westen (contrabas). Ook slagwerker Thorsten Grau leverde op unieke wijze zijn muzikale aandeel.

Lyrische, maar ook ritmische nummers wisselden elkaar af, vaak met een persoonlijke achtergrond uit het leven van Raams. Zoals de titelsong van deze cd, 'Unspoken', die is opgedragen aan zijn overleden moeder. De intro van dit gevoelige nummer met een bijzondere lading werd gespeeld door Van Vliet, duidelijk in zijn element, op een manier zoals alleen hij dat kan, recht uit het hart, gevoelig maar toch krachtig. Prachtige jazzy grooves en solo's, onder andere geïnspireerd op grootheden als Scofield en Matheny, passeerden de revue, soms ook met een duidelijke knipoog naar de blues, met name tijdens het gastoptreden van zanger Kaz Lux.

Niet alleen de sfeer in de zaal was opvallend goed deze bijzondere avond; ook op het podium was dat het geval. Uit de 'interne communicatie' tussen de muzikanten bleek duidelijk vriendschap en respect, met ruimte voor ieders talent!

Klik hier voor een fotoverslag door Donata van de Ven en Koen Scherer.

Meer weten?
Lees onze recensie van de cd 'Unspoken'.

(Donata van de Ven, 14.2.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...
Menupagina's:


Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.