Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
The Blue Note 7 – 'Mosaic: A Celebration Of Blue Note' (Blue Note Records, 2008)

Ter gelegenheid van Blue Note's 70-jarig jubileum speelt de all-star formatie The Blue Note 7 composities van illustere Blue Note-prominenten. De cd opent met het vurige 'Mosaic' van pianist Cedar Walton. De all stars (Nicolas Payton, Steve Wilson, Ravi Coltrane, Peter Bernstein, Bill Charlap, Peter Washington en Lewis Nash) weten wel raad met het up-tempo nummer. Iedereen komt solistisch aan bod. Hieruit blijkt al dat het gehele hofje zeer competent is en navenant soleert.

In McCoy Tyners sfeervolle ballad 'Search For Peace' soleert pianist Charlap intens, ingetogen en glashelder. Ook de fraai gearrangeerde blazerspartijen worden – in de context van deze mooie ballad - sereen vertolkt. Voor Steve Wilson is in Bobby Hutchersons 'Little B’s Poem' op fluit een hoofdrol weggelegd. Hoewel zijn spel adequaat is, ontstijgt het niet aan een enigermate zoetige sentimentaliteit. Monks 'Criss Cross' is van een andere orde. Bassist Washington en drummer Nash grooven lekker en Wilson revancheert zich op de altsax. Ook nu weer levert Charlap een aansprekende en sprankelende solo af. De opvallenste solo's van trompettist Payton en tenorsaxofonist Coltrane zijn te horen op 'Dolphin Dance' (Payton) en 'Mosaic' (Coltrane).

'Mosaic' is een degelijke mainstream cd met bekende nummers van de oude meesters die door de jongere generatie bekwaam worden uitgevoerd.

(Jacques Los, 16.2.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.