Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Indrukwekkende comeback
Gino Vannelli & Magogo Kamerorkest o.l.v. Arjan Tien, woensdag 14 januari 2009, Concertzaal, Tilburg

Vroeger al was ik onder de indruk van Gino Vannelli. De kracht in zijn stem, zijn timbre. Het drama en de snerende melodielijnen in zijn liedjes sneden haast door je ziel. Hij werkte met de beste muzikanten en streefde naar haast volkomen perfectie. Daarna werd het een beetje stil rondom de Canadese zanger. Tot hij een tijdje geleden een prachtige jazz-cd maakte. Inmiddels duikt zijn naam regelmatig op in ons land, waar hij ook gedeeltelijk woont.

Woensdagavond 14 januari trad hij op in de Concertzaal van Tilburg. Het was een samenwerking met het Magogo-orkest onder de bezielende leiding van Arjan Tien. De eerste helft van het concert werd met zichtbaar plezier door het Tilburgse orkest ingevuld - waarvoor ze ook zeker een compliment verdienen - maar je kon de trilling in de zaal voelen; waar blijft Gino?

Tijdens de intro na de pauze kwam hij stilletjes uit het donker het podium opgelopen. Hoe subtiel het ook moest lijken, zijn ego bleek nog steeds groot; het stuitert bijna van het podium. Hier is Gino Vannelli.

Tijdens dit gedeelte van het concert werd hij terzijde gestaan door niemand minder dan pianist Bert van den Brink en slagwerker Hans van Oosterhout. Muzikanten die binnen de jazz ruimschoots hun sporen hebben verdiend. De bescheiden aanwezigheid van Van den Brink werd uitvergroot in zijn meesterlijke begeleiding op de vleugel. Er was duidelijk sprake van chemie tussen die twee, als het gaat om timing en muzikaal inlevingsvermogen. Het mag gezegd worden: Bert van den Brink was deze avond de grote man naast Gino Vannelli.

Er werden nieuwe nummers gespeeld, maar ook oude kaskrakers zoals 'Gotta Move' en 'I Just Wanna Stop', in een geheel nieuwe (orkest)bewerking van onder anderen Koen van Baal. Het lyrische lied over Vannelli's vader, 'Parole Per Mio Padre', was hartverscheurend. In februari gaat de man met de prachtige stem een tournee door Nederland maken. Kortom, Gino is back! En over één ding valt niet te twisten; je kunt nog steeds niet om hem heen.

(Donata van de Ven, 20.1.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.