Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Conrad Herwig - 'A Jones For Bones Tones' (Criss Cross, 2007)

Samen met collega-trombonist Steve Davis brengt Conrad Herwig een mooi eerbetoon aan een aantal grote trombonisten van de jazzgeschiedenis, onder wie Frank Rosolino, J.J. Johnson, Slide Hampton, Albert Mangelsdorff en Curtis Fuller. Hij doet dat met eigen composities, ondersteund door een ervaren trio met Orrin Evans (piano), Boris Kozlov (bas) en Donald Edwards (drums).

In de inlaytekst legt hij uit waarom hij die voorgangers wil eren, en hoe hij het heeft aangepakt, maar merkwaardigerwijze verwijst hij nergens naar het concept van deze specifieke bezetting (twee trombones met ritmesectie), dat ooit is bedacht door Johnson in samenwerking met de Deense trombonist Kai Winding. Dat was geen overbodige luxe geweest, want dat is toch een bijzonder stukje muziekhistorie, dat een speciaal plaatsje inneemt in de harten van veel (oudere, ik geef het toe) jazzliefhebbers.

Los daarvan leveren Herwig en Davis een lekker energiek album af waarop hun trombones mooi warm met elkaar kleuren. In 'Dubois’ Delight' (opgedragen aan Fuller) nemen ze ons rechtstreeks mee terug naar de hardbop van de fifties.

Deze recensie was eerder te lezen in HVT Magazine.

(Anoniem, 22.1.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.