Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Carmen Gomez Inc. verkondigt de blues
vrijdag 14 november 2008, Jazz at the Crow, Kraaij & Balder, Eindhoven

Carmen Gomez (zang), Folker Tettero (gitaar), Peter Bjørnild (bas), Marcel van Engelen (drums) zorgden voor een goed bezocht concert in café Kraaij & Balder, waarbij de blues het hoofdgerecht was. Vanaf de eerste song 'One For My Babe' hoorde je hoe goed deze band op elkaar is ingesteld. Gomez Inc. - een working band - had de moed om vocale en instrumentale vrijheden, invallen en interacties volop ruimte te geven, en maakte het concert zodoende voor henzelf en het publiek aantrekkelijk.

Carmen Gomez is de spil van het kwartet. Met haar expressieve stem met ballen verkondigde zij de blues. Persoonlijkheid en vakmanschap, gecombineerd met intense en emotievolle vertolkingen van melodie en lyrics, maken haar tot een zangeres waar het publiek warm voor loopt. Het zestal eigen composities van vanavond completeerde het beeld van haar muzikaliteit en konden de toets der kritiek glansrijk doorstaan. Hoe vaak komt het niet voor dat de kwaliteit van de composities onevenredig is met de kwaliteit van de stem die ze vertolkt? Hier was sprake van een organische symbiose.

Dankzij haar begeleiders kon zij vrijuit gaan; ze wist op wie ze terug kon vallen. Echtgenoot Bjørnild gaf blijk de muzikale luimen en wensen van zijn vrouw als de beste te kennen. Hij wist wat hem te doen stond en was haar vertrouwde soulmate. Een solide, creatieve bassist met een stevige volle toon en trefzekere intonatie. Drummer Marcel van Engelen heb ik onlangs nog talrijke superlatieven toegedicht. Hij deed ook vanavond weer van zich spreken met fijnzinnig beeld- en sfeerbepalend drumwerk. Gitarist Folker Tetterode deed het publiek opveren op de momenten dat zijn instrument de spreekbuis van zijn ziel werd en zijn spel persoonlijk. Ervaring en veel speeluren zullen zulke momenten zeker in aantal doen toenemen.

In 2003 stond Gomez voor het laatst op dit podium. Deze hernieuwde kennismaking is de toehoorders goed bevallen.

Klik hier voor een fotoverslag van dit concert.

(Cees van de Ven, 8.1.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.