Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Afscheidsconcert Rumbatá Big Band in het Bimhuis

Aanstaande zaterdag valt na 18 jaar het doek over de Rumbatá Big Band. Vanwege het stopzetten van structurele overheidssubsidie is het niet mogelijk dit orkest spelende te houden. Dit is zonder meer een aderlating voor het Nederlandse muzieklandschap. Want net zoals onder andere New Cool Collective en Nueva Manteca was dit orkest van grote betekenis voor de versmelting van latin, fusion en jazz op een muzikaal hoog peil.

Het gezelschap bestond uit topmusici uit diverse landen. Allen deelden zij een grote affiniteit met de uiteenlopende ritmes uit voornamelijk Colombia. Het land van oorsprong ook van oprichter en muzikaal leider Jaime Rodriguez. In de Rumbatá Big Band zingt ook de van oorsprong Uruguayaanse zangeres Beatriz Aguiar. Zij concerteerde onlangs nog in de Wintertuin in Eindhoven met haar eigen band.

Dat concert had een intiem karakter, waar de expressieve, emotievolle stem en presentatie van Aguiar het publiek in vervoering bracht. In het Bimhuis zal het er absoluut steviger en gepeperder aan toe gaan. Het zou mij niet verbazen als het publiek het in de tussenpaden van het Bimhuis bij dit afscheidsconcert nog eens flink op haar heupen gaat krijgen...

Meer weten en zien?
Bezoek de website van Rumbatá.

Bekijk hier het fotoverslag van het concert van Beatriz Aguiar in de Wintertuin, Eindhoven op 30 november 2008.

(Cees van de Ven, 27.1.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...
Menupagina's:
Cd van het moment:
Robin Verheyen Trio - 'Zabonpr​é​s Sessions'

Klik op de hoes om dit album te beluisteren en voor meer informatie

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.