Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Red Rocket - 'Mitten' (Rat Records, 2007)

'Mitten' is het debuutalbum van Red Rocket, een trio met de Belg Joachim Badenhorst op tenorsaxofoon en klarinet, en de Ieren Simon Jermyn op gitaar en Sean Carpio op drums.

Badenhorst is een klarinettist die nadien de sax erbij nam. Na zijn studies in Antwerpen ging hij verder studeren aan de academie in Den Haag, waar hij les kreeg van onder anderen John Ruocco. De muziek van dit technisch en compositorisch zeer sterke trio is echt leuk om te horen; hun muziek klinkt zeer fris en open, mede door de interessante melodische exploraties en de rock-invloeden.

Ze wisselen abstractere harmonische oefeningen af met intensere momenten, en ondanks de openheid klinkt de muziek vol en uitermate afgewerkt. De solo's van Badenhorst zijn zeer knap - hij varieert, is emotioneel, gestructureerd en gefocust - maar ook Jermyn en Carpio zijn uitstekende muzikanten. Fans van Chris Speed, Jim Black en Hilmar Jensson zullen hier zeker plezier aan beleven.

Meer horen?
Op de
MySpace-pagina van Red Rocket kun je luisteren naar vier tracks van deze cd: 'Red Rocket', 'La Familia', 'Upwelling' en 'Mitten'.

(Stef Gijssels, 15.12.08) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.