Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Oliver Jones Trio - 'Second Time Around' (Justin Time, 2008)
Opname: 2007

Dit nieuwe album van de uit Canada afkomstige, nu 74-jarige pianist Oliver Jones bevat een mix van eigen composities en bekende nummers. Jones is eigenlijk een laatbloeier in de moderne jazz, want hij was al in de vijftig toen hij de jazzwereld ontdekte. Duidelijk is op dit nieuwe album hoorbaar dat hij bij de zuster van Oscar Peterson, ene Daisy, heeft gestudeerd, want de Peterson-(familie)invloed is nog steeds duidelijk in zijn spel te ontdekken. Ook op 'Second Time Around' is zijn moderne mainstream-stijl met boeiende technische hoogstandjes en een behoorlijk vlotte swing te beluisteren.

De samenstelling van zijn trio is met bassist Eric Lagacé en Jim Doxas behoorlijk stabiel en doet aangenaam aan. Alle trioleden spelen een schijnbaar moeiteloos vloeiend spel. Doxas is eigenlijk een heel bescheiden drummer, die swingend zijn werk doet, maar bassist Lagacé laat zijn contrabas lekker tekeer gaan, waardoor Jones een goede basis krijgt om te excelleren.

Een heerlijke cd die er evenwel als trioplaat niet echt uitspringt, door het ontbreken van een gezonde dosis moderniteit. Het klinkt uiteindelijk allemaal toch een beetje te braaf.

Labels:

(Rolf Polak, 10.12.08) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.