Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Breekbare muziek en hecht samenspel
Michael Moore Quartet, vrijdag 24 oktober 2008, De Tor, Enschede

Line-up: Michael Moore (altsax, klarinet), Harmen Fraanje (piano), Clemens van der Veen (bas), Michael Vatcher (percussie).

Michael Moore heeft al in vele samenstellingen gespeeld. In essentie verandert er niet veel als hij met verschillende muzikanten speelt. Altijd blijft die prachtige, warme klank die onmiddellijk herkenbaar is, op klarinet nog mooier dan op sax. Zijn muziek is de ene keer wat meer improviserend dan de andere, de ene keer wat expirimenteler dan de andere, maar heeft altijd die eigen touch. De muziek is bedachtzaam, meditatief en hecht. Er is nu een nieuw kwartet dat al een cd heeft uitgebracht ('Fragile'), maar nog nauwelijks heeft opgetreden.

Het concert in Enschede was het eerste in Nederland. Voor een matig gevulde zaal bracht Moore een groot deel van het repertoire van de cd. Die muziek is inderdaad breekbaar. De snellere, meer jazzy nummers als 'Troubadors' en 'Bagdad' vallen een beetje uit de toon. Een nummer als 'Paint As You Like' laat horen waar de groep sterk in is: een mooie melodie, geen overbodige noten en hecht samenspel. Een nummer dat aangekondigd werd als "een blues" maakte duidelijk dat de jonge garde op bas en piano ook uitstekend past in dit concept. Nu ook nog de glasharp van Michael Vatcher live en het is perfect.

(Hugo de Vries, 20.11.08) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.