Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Een tenorsaxofonist die staat als een huis
Wouter Kiers & Old Quarter Trio, maandag 22 september 2008, Old Quarter, Amsterdam

Hij is bekend van onder andere de band Kiers & De Vries en natuurlijk ook van de halverwege 2005 geformeerde groep Blood, Sweat & Kiers. Vandaar dat vele liefhebbers van het imposante tenorgeluid, dat deze Wouter Kiers gewoon is te produceren, naar deze aangename maandagavondsessie in The Old Quarter togen. Kiers bespeelt inderdaad ongelooflijk spectaculair en op hoog niveau zijn van tijgerprint voorziene tenorsax en was deze keer blij verrast met het Old Quarter Trio te kunnen samenspelen.

Dit basistrio - pianist Thijs Cuppen, bassist Branko Teuwen en drummer Klaas van Donkersgoed - is niet alleen goed op elkaar ingespeeld, maar beschikt ook over een enorme flexibiliteit om solisten van velerlei pluimage en spelend op verschillende instrumenten te begeleiden. Maar met een typering als 'begeleiders' zou ik hen tekort doen, want elk van deze musici staat ook zijn mannetje met aansprekend solowerk.

De straight ahead gespeelde nummers in deze sessie werden consequent door Kiers ingezet, die niet alleen door zijn imposante postuur, spierwitte haardos en glinsterende oorringen behoorlijk de aandacht trok. Want van meet af aan liet hij zijn energieke tenorsound in een grote variëteit aan nummers en stijlen haast aaneengeregen de revue passeren. Hierbij snakten na verloop van tijd niet alleen de vier musici af en toe naar adem; ook de Old Quarter-bezoekers werden steeds enthousiaster. Of men nu een blues speelde, een ballad als 'Polka Dots And Moonbeams', het snelle 'Doxy', 'Besame Mucho', 'Take The "A" Train' of 'What A Difference A Day Made': het maakte allemaal niet uit.

Simon Carmiggelt zou van een dergelijk avond gezegd kunnen hebben: "Er ontstond sjeu in de zaak." Want inderdaad, dit was een dergelijke avond waarop alle startongemakken van een nieuwe werkweek van je schouders leken af te glijden.

Kiers juinde de boel dan ook energiek op. Door zijn dynamische spel wist hij zijn medemusici te inspireren en kreeg hij deze avond ook alle toehoorders op zijn hand. Veel applaus en enthousiaste kreten werden zijn deel.

Een geweldige jazzavond in hartje oud Amsterdam.

(Rolf Polak, 1.10.08) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.