Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Aron Raams - 'Unspoken' (eigen beheer, 2008)

Dat er regelmatig talent voortkomt uit de Tilburgse jazzscene, blijkt weer eens met het debuutalbum 'Unspoken' van de Tilburgse gitarist Aron Raams (1979, Oosterhout). De nog jonge talentvolle gitarist weet met zijn spel en voornamelijk eigen composities te overtuigen. Raams heeft 'Unspoken' opgedragen aan zijn overleden moeder.

Zijn spel en composities zijn buitengewoon sfeervol en gevarieerd. Subtiele tracks, waarbij wat mij betreft het titelnummer de kroon spant, worden afgewisseld met funky nummers, zoals 'Sco’ Ba Jive', waarin Raams - de titel geeft het al aan - gitarist Scofield als een van zijn voorbeelden neerzet. Prettige laid-back timing, waarmee de Tilburgse gitarist zijn veelzijdigheid toont.

Raams heeft zich weten te omringen door uitstekende musici. Pianist Van Vliet swingt behoorlijk op zijn Rhodes-piano in het laatstgenoemde nummer en weet op andere nummers op de akoestische piano een bescheiden maar goed gedoseerde invulling te geven. Op een lyrische wijze, zoals alleen hij dat kan. In het sluitstuk 'Little Rock' speelt Raams een duet met zanger Kaz Lux. De oude rot in het vak, met zijn doorleefde authentieke stem, heeft zeggingskracht. Raams toont zich een uitstekende begeleider, maar weet ook met veel gevoel te soleren.

Kortom, 'Unspoken' van Aron Raams is een uitstekend debuutalbum, een gevarieerde cd waarop de musici elkaar de ruimte gunnen. Geen plek voor egotripperij in eindeloze gitaarsolo's, integendeel: Raams overtuigt juist door zijn fijnzinnigheid en gevoel voor samenspel. Deze cd smaakt naar meer en belooft veel voor wat in de toekomst van deze gitarist te verwachten valt!

Bezetting: Aron Raams - gitaren, Jeroen van Vliet - piano, Fender Rhodes, elektronica, Eric van der Westen - contrabas, Thorsten Grau - drums. Gastmuzikanten: Kaz Lux - zang, Gijs Anders van Staalen - percussie, Lennaart Raams - Hammondorgel.

Meer horen?
Op de
MySpace-pagina van Aron Raams kun je zes nummers van deze cd beluisteren: 'Unspoken', 'Miss Moustiers', 'Sco’ Ba Jive', 'The Klipper', 'Grow' en 'Asturian Dream'.

Labels:

(Koen Scherer, 23.10.08) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.