Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Charlie Parker & Arne Domnérus - 'In Sweden, November 22, 1950' (Oktav, 2008)
Opname: 1950

Het is bijna 58 jaar geleden dat de altsaxofonisten Charlie Parker en Arne Domnérus, die min of meer in Parkers idioom speelde, optraden in de Amiralen Dance Hall in het Zweedse Malmö.

Er zijn indertijd oorspronkelijk veertien nummers uitgebracht op het Spotlie-label, waarvan er nu zeven opnieuw zijn uitgebracht op het oktav-label: vier met een formatie rond Charlie Parker, drie met Arne Domnérus-groep. Een heel bijzonder initiatief, want de oorspronkelijke lp's zijn al jaren niet meer verkrijgbaar voor de jazzliefhebbers.

Opmerkelijk is dat tijdens deze Zweedse sessie beide altisten niet gezamenlijk hebben opgetreden, maar afzonderlijk. Wél met dezelfde lokale musici: trompettist Rolf Ericson, drummer Jack Norén, contrabassist Thore Jederby en Gösta Theselius. In zijn sessie speelt Parker drie eigen composities. Opvallend is dat Domnérus drie stukken vertolkt die niet door Parker geschreven zijn. Je vraagt je haast af of de heren onenigheid met elkaar hebben gehad.

In deze sfeervolle mono-opnamen horen we vooral trompettist Rolf Ericson de show stelen. Verder is het spijtig dat door gebrekkige opnameapparatuur pianist Gösta Theselius slecht te horen is. Maar voor de échte Parker-fan is dit alles geen probleem. Gelukkig is dit concert nu opnieuw voor iedereen weer verkrijgbaar!

(Rolf Polak, 7.9.08) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.