Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Quincey - 'Circus' (Maxanter, 2008)
Opname: 2007

Buiten Amsterdam, waar Quincey al drie jaar opereert als het huisorkest van de bar BarCa, is dit kwintet nog niet echt bekend. Maar daar kan met dit (derde) album verandering in komen.

De groep, opgericht in 2001 door studenten aan het Amsterdamse conservatorium, toont een aangenaam stijlgevoel, en drie bandleden leveren zeer verdienstelijke eigen stukken die verschillende stilistische mogelijkheden bieden, van (neo)bop tot impro. Diederik Rijpstra (trompet en bugel), Floris van der Vlugt (saxofoons), Daan Herweg (piano), Lucas Dols (bas) en Jurjen Bakker (drums) spelen een geheel origineel repertoire, dat toch het idee geeft hecht te wortelen in de jazzhistorie.

Rijpstra maakt indruk met zijn haast breekbare emotionele speelwijze in zijn eigen 'Tu'. Geestig is het spel met het tempo in het titelstuk 'Circus', waarin Herweg laat horen dat hij ook goed naar Thelonious Monk geluisterd heeft. Opvallend is verder de uiterst verzorgde (maar natuurlijk overkomende) manier waarop de frontlijnblazers hun collectieven spelen.

Deze recensie was eerder te lezen in HVT Magazine.

Meer zien en horen?
Op hun
website kun je dit album beluisteren en bestellen. Ga daarvoor naar 'Discography'.

(Anoniem, 1.7.08) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.