Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Eliane Elias - 'Something For You' (Blue Note, 2007)

Gespreid over zeventien stukken brengt zangeres/pianiste Eliane Elias, met aan haar zijde echtgenoot en bassist Marc Johnson en drummer Joey Baron, hommage aan jazzlegende Bill Evans. Voor alle duidelijkheid: niet alle opgenomen songs werden gecomponeerd door Evans, maar zijn handen maakten er wel klassiekers van. Als luisteraar wordt je ondergedompeld in de leefwereld van de meester zelf. De muziek zal een breed publiek aanspreken en dat was uiteraard ook de bedoeling. Vlotte mainstream jazz voor elk moment van de dag (of van de nacht, zo je wilt).

Instrumentale triostukken worden afgewisseld met vocale interpretaties. De prettig swingende openingstrack 'You And The Night And The Music' maakt de baan vrij voor het fraaie titelnummer. Elias grijpt meteen de kans om haar vocale kwaliteiten tentoon te spreiden. De intro van het stuk wordt als uitsmijter gemixt met een origineel fragment waarop een extatische Evans eventjes zelf aan het woord komt. De instrumentale versie van 'But Not For Me' klinkt aantrekkelijk, en ook andere klassiekers, zoals het onvermijdelijke 'Waltz For Debby' (in een vocaal jasje) mochten uiteraard niet ontbreken. Hier en daar een blues, en tot onze vreugde ook de cover 'Detour Ahead' en 'Minha (All Mine)', één van de weinige Braziliaanse stukken die Evans uitvoerde.

Deze recensie verscheen eerder in Jazzmozaïek.

Meer horen?
Klik
hier voor de MySpace-pagina van Eliane Elias, waar je drie tracks van dit album kunt beluisteren: 'You And The Night And The Music', 'Waltz For Debby' en 'Five'.

(Dirk De Gezelle, 28.7.08) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.