Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Soo Cho Quartet - 'Prayer' (Challenge, 2008)
Opname: 2007

Een naam om in de gaten te houden: die van de Koreaanse pianiste Soo Cho. Ze ontving haar klassieke opleiding in Seoul, maar studeerde jazz in Nederland. Eerst bij Bert van den Brink in Utrecht, later bij onder anderen Karel Boehlee en Rob van Bavel in Amsterdam.

Tussen de studie door verwierf ze een centrale positie in de Dordrechtse jazzscene, waar ze centraal stond met haar trio in de jamsessies van de plaatselijke jazzclub, en een serie concerten kon organiseren. Op uitnodiging speelden daar grote namen mee als Ruud Breuls, Jasper Blom, John Ruocco, Ben Sluijs, Eric Vloeimans, Ed Verhoeff, Juan Martinez, Bert Boeren en Angelo Verploegen.

Laatstgenoemde is eregast (op trompet en bugel) op haar cd-debuut, waaraan verder meewerken haar Oostenrijkse bassist Daniel Lottersberger en Griekse drummer Sotiris Ntouvas. Een mooi album, met elf eigen stukken. Geen rechttoe-rechtaan jazz, maar (op twee uptempo stukken na) fraaie stemmige sfeerbeelden, waarin de instrumenten elkaar attent aanvullen en gevoelig tegenspel bieden. Vooral het titelstuk is daar een goed voorbeeld van.

Deze recensie was eerder te lezen in HVT Magazine.

Meer weten en horen?
Klik
hier om de titeltrack van deze cd te beluisteren via de MySpace-pagina van Soo Cho.

(Anoniem, 6.6.08) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.