Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Steven Bernstein – 'Diaspora Suite' (Tzadik, 2008)
Opname: 2007

Liefhebbers voor wie de laatste Miles Davis-box toch echt teveel van het goede was, kunnen terecht bij het nieuwste project van trompettist Steven Bernstein.

Trage, hypnotiserende grooves vormen de basis waarop een leger sessiemuzikanten met de inmiddels bekende Jiddische toonschalen aan de slag gaan. Soms uitbundig, vaker ingehouden, maar zoals altijd melodieus en sfeervol. Het zwoele Westcoast-geluid met brushes en vibrafoon van Bernsteins laatste Tzadik-project 'Hollywood Diaspora' is ingeruild voor een wat stevigere, ritmische aanpak, maar verder klinkt de muziek van Bernstein genietbaar vertrouwd.

Knap is om te horen hoe Bernstein met zijn blazersarrangementen een brug weet te slaan tussen de Miles van de samenwerkingen met Gil Evans en de latere fusionperiode van de man. Tel daarbij sterke troef en wereldgitarist Nels Cline, die meer dan eens de wenkbrauwen doet fronsen met zijn gebruik van gitaareffecten, en het feest is compleet.

Meer weten?
"Robert Altman became the inspiration for the process of this project. It was Altman who'd once said 'you write so the actors know who they are, allow the conversations to unfold. Create an event and get it all on tape.'," vertelt Bernstein op zijn
website.

(Eric van Rees, 28.5.08) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.