Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Niels Tausk - 'Blown Away' (Jazz 'n Pulz, 2007)
Opname: 2006

Een traditioneel bopkwintet, met trompet (Niels Tausk) en tenorsaxofoon (Ferdinand Povel) in de frontlinie, en een ritmesectie met piano (Peter Beets), bas (Jos Machtel) en drums (Joost van Schaik). En zo klinkt het ook: trompettist/leider Niels Tausk (ooit tot het spelen van jazz geïnspireerd na het horen van Louis Armstrong) heeft een sterk gevoel voor traditie. Behalve enkele eigen stukken speelt hij repertoire van Barry Harris, Blue Mitchell, Wayne Shorter, Cedar Walton en John Coltrane, naast twee standards ('Bill' van Jerome Kern en 'Laura' van David Raskin).

Tausk is een prima stilist, met een mooie toon, en blaast mooie lange lijnen op een heel natuurlijke manier. Veteraan Ferdinand Povel past perfect in dit format, de ritmesectie is ruimschoots adequaat (wat gezien de bezetting niet hoeft te verbazen). Naast al dat sterke repertoire van anderen valt Tausks eigen 'Blown Away', in walstempo, bepaald niet uit de toon. De titel verwijst naar het idee dat hij zich blown away voelde bij het horen van die stukken van grootheden als Coltrane en Shorter.

Deze recensie was eerder te lezen in HVT Magazine.

Meer horen?
Op de MySpace-pagina van Niels Tausk kun je geluidsfragmenten van twee tracks van deze cd beluisteren: 'Blown Away' en 'The Life We Deserve'. Klik
hier.

(Anoniem, 31.5.08) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgi├ź
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.