Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Marilyn Mazur & Jan Garbarek - 'Elixir' (ECM, 2008)
Opname: 2005

De Deense percussioniste Marilyn Mazur verzamelt al haar leven lang instrumenten uit alle mogelijke delen van de wereld en creƫert er wonderlijke klanken mee. Ze werkt in orkestverband en slaat ook regelmatig haar vleugels uit in jazzensembles allerhande.

Soms maakt Mazur gebruik van spaarzame kleuren, terwijl ze elders de grote trom roert en haar met haar inventieve spel een ganse compositie draagt. Op deze release treedt ze met een arsenaal slaginstrumenten (marimba, vibrafoon, gongs, etcetera) in dialoog met saxofonist en fluitist Jan Garbarek. Marilyn Mazur maakt sinds het begin van de jaren negentig deel uit van de Garbarek Group, maar voor deze gelegenheid werden de rollen omgedraaid.

Mazur laat haar instrumenten zingen, dansen, fluisteren en Garbarek improviseert op ongeveer de helft van de cd op haar ritme. Het resultaat laat zich beluisteren als een boeiende vertelling. Wie zich de duo-opname 'Which Way Is East' nog herinnert die Charles Lloyd in 2001 maakte met drummer/percussionist Billy Higgins, weet helemaal wat te verwachten.

Meer horen?
Klik
hier om de track 'Totem Dance' van dit album te beluisteren via de MySpace-pagina van Marilyn Mazur.

(Dirk De Gezelle, 3.5.08) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.