Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Marcin Wasilewski Trio - 'January' (ECM, 2008)
Opname: 2007

De drie Poolse musici begonnen hun carrière bij de enigmatische trompettist Tomasz Stanko. In 2005 kregen pianist Marcin Wasilewski, bassist Slawomir Kurkiewicz en drummer Michal Miskiewicz alias Simple Acoustic Trio internationale erkenning als autonoom pianotrio dankzij hun opgemerkte debuut voor ECM. Omwille van ongeschreven marketingwetten in de jazz draagt de groep nu de naam van de 'leider'.

Wasilewski is een uitstekende toondichter en een begenadigde pianist. Zijn composities, geschilderd met een impressionistisch penseel, worden meesterlijk – bijna telepathisch - aangevoeld door de bassist en de drummer, die beide telkens de juiste toets vinden om de ziel van de songs tot uitdrukking te brengen. In 'King Korn' (Carla Bley) gaat elk zijn eigen weg, zonder het oogcontact te verliezen. De densiteit en verbondenheid waarmee deze drie avonturiers hun weg zoeken komt ook mooi tot uiting in 'Vignette' (Gary Peacock), of in Stanko's 'Balladyna'.

Deze recensie verscheen eerder in Jazzmozaïek.

Meer zien en horen?
Klik
hier voor een aflevering van het VPRO-televisieprogramma Vrije Geluiden waarin het Marcin Wasilewski Trio twee stukken speelt van deze nieuwe cd: 'Diamonds And Pearls' en 'Cinema Paradiso'.

(Dirk De Gezelle, 24.5.08) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.